Správna voľba
Vyhľadať Prihlásenie Uložené

Tipy pre kandidátov a kandidátky

HERO_bulb

 

Ak sa rozhodneš stať súčasťou našej spoločnosti, tieto tipy a triky ti určite pomôžu. Nezabudni si rovnako pozrieť celú našu kariérnu stránku alebo navštív náš oficiálny Linkedin profil, kde sa o Lidli dozvieš ešte viac.

Najčastejšie otázky a tipy pre teba

Zoznam

Ako správne napísať životopis?

Životopis je tvoj prvý kontakt so spoločnosťou Lidl. Je tvojou vizitkou a tvojou šancou vytvoriť dobrý prvý dojem. Ideálny životopis by mal byť štruktúrovaný, stručný a aktuálny.
Poznámkový blok

Čo by mal životopis obsahovať?

Kontaktné údaje, dosiahnuté vzdelanie spolu s informáciou o vzdelávacích inštitúciách a školách, pracovné skúsenosti, najlepšie zoradené od najnovšej po najstaršiu, jazykové znalosti a počítačové zručnosti, iné vedomosti a zručnosti, certifikáty a vodičský preukaz.
Otázka

Na čo by si nemal/a zabudnúť?

Údaje by mali byť uvedené stručne, výstižne a chronologicky. Zvoľ si jeden druh písma a jednoduché formátovanie. Skontroluj si pravopis a používaj formálny jazyk bez slangových výrazov. Daj si pozor na pravopisné chyby. Skôr než životopis odošleš, skontroluj, či si uviedol správne kontaktné údaje, aby sme sa ti mohli ozvať. Zvoľ radšej formálny e-mail bez prezývok.
Notebook

Registrácia na pracovnú pozíciu

Oslovila ťa niektorá z našich pracovných pozícií? Ak áno, bude nasledovať proces registrácie. Aby sme ti celkový proces registrácie priblížili, pripravili sme si pre teba odpovede na najčastejšie otázky, ktoré nájdeš tu.

Ako sa pripraviť na pracovný pohovor?

Lupa

Príprava pred pohovorom

Každý zamestnávateľ ocení, ak sa kandidát/ka zaujíma o svoju potenciálnu prácu. Preto by si si mal urobiť čas, aby si si o Lidli ako aj o pozícii, o ktorú sa uchádzaš, zistil viac informácií. Prečo? Pomôže ti to nielen pri rozhodovaní či je pre teba Lidl tá správna voľba, ale budeš aj lepšie pripravený/á na pracovný pohovor, pri ktorom budeš sebaistý/á a menej nervózny/a.
Osoba s dokumentom

Ako sa vhodne obliecť na prijímací pohovor?

Odporúčame ti prispôsobiť tvoje oblečenie spoločnosti a pracovnej pozícii, o ktorú sa uchádzaš. Vo všeobecnosti platí, že by si sa mal/a na pohovore cítiť pohodlne. Nemusíš meniť svoj štýl obliekania, predsa len vypovedá niečo o tvojej osobnosti. Bolo by ale fajn, ak by si bol/a oblečený/á reprezentatívne.
Hodiny

Príď včas

Odporúčame ti prísť aspoň 10 minút pred dohodnutým časom pracovného pohovoru. Budeš mať dostatok času, aby si si obzrel/a nové prostredie a zároveň sa psychicky pripravil/a na pohovor. Ak ideš na pohovor niekam, kde si ešte nebol/a, odporúčame ti naplánovať si cestu vopred. Nechaj si aj časovú rezervu, pre prípad, že by ti meškal spoj alebo boli dopravné zápchy.
Osoba pod lupou

Urob prvý dojem

Šancu urobiť dobrý prvý dojem máš len raz. Daj si záležať na výbere vhodného oblečenia. Mal by si sa cítiť pohodlne a pôsobiť slušne. Pri predstavovaní pôsob sebaisto a udržiavaj očný kontakt. Počas pohovoru sa sústreď a buď úprimný/á. Usmievaj sa – úsmev uvoľňuje atmosféru a vyvoláva pozitívne emócie.
Otázka

Pýtaj sa

Určite máš mnoho otázok. Preto sa nehanbi a pýtaj sa. Vďaka tomu vieme, že máš o pracovnú pozíciu v našej spoločnosti skutočne záujem.
Dialóg

Uisti sa, že rozumieš otázke

Ak by si počas pohovoru nerozumel otázke, neboj sa požiadať o jej zopakovanie. Nikomu to nebude vadiť, predsa len, náš záujem je aby sme si rozumeli. Ak rozumieš otázke, ktorú sa pýtame, budeš vedieť správne reagovať.

Uplatni všetko, čo vieš v praxi

Už si vieš pripraviť štruktúrovaný životopis a ako sa pripraviť na pohovor. Čo tak si to vyskúšať v praxi?

Zobraziť voľné pracovné miesta
 
Vydaj sa s nami na cestu k lepšej práci.